Promotor | ||
Imię i Nazwisko | Marek Aljewicz | |
Stopień, tytuł naukowy | Dr hab. inż. | |
Numer ORCID | https://orcid.org/0000-0001-7794-1923 | |
Zakład/Katedra/Instytut | Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością | |
Wydział | Nauki o Żywności | |
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie | ||
Tel. | 89 523-36-91 | |
marek.aljewicz@uwm.edu.pl | ||
Osobista strona www/ Konto w serwisie ResearchGate | ||
Dyscyplina naukowa | Technologia Żywności i Żywienia | |
Wskaźniki dorobku naukowego | ||
1. Liczba publikacji naukowych WoS/ Scopus | 22/23 | |
2. Liczba cytowań (WoS/Scopus) bez autocytowań | 107/131 | |
3. Indeks Hirscha (WoS/Scopus) | 6/7 | |
4. Liczba cytowań (Google Scholar) | 393 | |
5. Indeks Hirscha (Google Scholar) | 10 | |
6. Liczba wypromowanych doktorów | 1 | |
7. Liczba doktorantów pod opieką | 1 | |
8. Podejmę się opieki nad doktorantem | ||
a. | polskim | 1 |
b. | zagranicznym | – |
Zainteresowania naukowe lub tematy badawcze oferowane kandydatom | ||
1. Ocena wpływu struktury produktów mleczarskich oraz dodatków funkcjonalnych na strawność i biodostępność białek mleka | ||
2. Kompleksowa ocena wpływu dodatków strukturotwórczych na strawność i biodostępność białek z produktów hybrydowych i vege | ||
3. Kompleksowa ocena wpływu dodatków strukturotwórczych na strawność i biodostępność białek mleka | ||
4. | ||
Fundusze lub specjalny sprzęt potrzebny do realizacji projektu doktorskiego | ||
1. Czy są środki na pokrycie kosztów badań? TAK | ||
2. Czy w Laboratorium/Katedrze dostępna jest infrastruktura i odpowiednie zasoby do obsługi zaplanowanych zadań badawczych? TAK |