Promotor | ||
Imię i Nazwisko | Anna Zadernowska | |
Stopień, tytuł naukowy | dr hab., prof. UWM | |
Numer ORCID | ||
Zakład/Katedra/Instytut | Katedra Mikrobiologii Przemysłowej i Żywności | |
Wydział | Nauki o Żywności | |
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie | ||
Tel. | ||
Osobista strona www/ Konto w serwisie ResearchGate | ||
Dyscyplina naukowa | Technologia żywności i żywienia | |
Wskaźniki dorobku naukowego | ||
1. Liczba publikacji naukowych WoS/ Scopus | 39/44 | |
2. Liczba cytowań (WoS/Scopus) bez autocytowań | 334/417 | |
3. Indeks Hirscha (WoS/Scopus) | 12/12 | |
4. Liczba cytowań (Google Scholar) | 781 | |
5. Indeks Hirscha (Google Scholar) | 14 | |
6. Liczba wypromowanych doktorów | 0 | |
7. Liczba doktorantów pod opieką | 4 (3 osoby mają zaplanowaną obronę na 2023) | |
8. Podejmę się opieki nad doktorantem | ||
a. | polskim | Tak (2) |
b. | zagranicznym | Nie |
Zainteresowania naukowe lub tematy badawcze oferowane kandydatom | ||
1.Wpływ czynników stresowych podczas utrwalania żywności na: odpowiedź komórkową, ekspresję genów patogeniczności | ||
2.Antybiotykooporność bakterii izolowanych z żywności, czynniki wirulencji i transfer genów oporności szczepów izolowanych z żywności na biorców niespokrewnionych | ||
Fundusze lub specjalny sprzęt potrzebny do realizacji projektu doktorskiego | ||
1. Czy są środki na pokrycie kosztów badań? tak | ||
2. Czy w Laboratorium/Katedrze dostępna jest infrastruktura i odpowiednie zasoby do obsługi zaplanowanych zadań badawczych? tak |