Wiadomości

Aktualności

IV Dni Świadomości Żywieniowej

W dniach 6-8 maja 2022 r. Koło Naukowe Żywienia i Profilaktyki Żywieniowej UWM w Olsztynie organizuje kolejną, już czwartą edycję wydarzenia „Dni Świadomości Żywieniowej”. Tegoroczna edycja będzie obejmowała sesję trzech dni wykładowych, na których specjalnie dla Państwa prawdziwi specjaliści zaprezentują wykłady, opierające się na rzetelnej, specjalistycznej wiedzy dotyczącej żywności i…

Czytaj więcej »
To już III Dni Świadomości Żywieniowej!

To już III Dni Świadomości Żywieniowej! W dniach 10-15 grudnia 2021 r. Koło Naukowe Żywienia i Profilaktyki Żywieniowej UWM w Olsztynie organizuje kolejną, już trzecią edycję wydarzenia „Dni Świadomości Żywieniowej”. Wydarzenie to będzie obejmowało sesję sześciu dni wykładowych, na których specjalnie dla Państwa prawdziwi specjaliści zaprezentują wykłady, opierające się na…

Czytaj więcej »
From Wasteful To Tasteful

Doktoranci Szkoły Doktorskiej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie reprezentujący dyscyplinę inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka Piotr Jachimowicz (III rok) oraz Adam Starowicz (I rok) uczestniczyli w 10 dniowym szkoleniu w ramach EEA School on Adding Value to Food Side Streams na Islandii.

Czytaj więcej »
Kolejne projekty na Doktorat wdrożeniowy w Szkole Doktorskiej

Ciekawe, ambitne projekty stały się już wizytówką naszej Szkoły Doktorskiej. Doktorat wdrożeniowy to w skrócie praca badawcza doktoranta, która ma wymiar nie tylko teoretyczny, ale i praktyczny. Tu znajdziesz przykłady doktoratów wdrożeniowych realizowanych na Uniwersytecie Warmińsko Mazurskim w Olsztynie.

Czytaj więcej »
Doktorat w 180 sekund!

O Doktoracie w 3 minuty Badania prowadzone w ramach trzeciego stopnia studiów dotykają zazwyczaj zawiłych i skomplikowanych tematów. Czy da się opisać je w 180 sekund w jasny i zrozumiały dla każdego sposób? Doktoranci Szkoły Doktorskiej UWM w Olsztynie udowadniają, że to możliwe. Doktoranci Szkoły Doktorskiej pod opieką profesora Pawła…

Czytaj więcej »
Anaerobic digestion for biowaste management

19 maja br. odbędą się wykłady otwarte pt. „Anaerobic digestion for biowaste management – Fermentacja beztlenowa w gospodarce bioodpadami”. Wykłady w języku angielskim poprowadzi Pan Profesor Shubiao Wu z Uniwersytetu w Aarhus w Danii.

Czytaj więcej »
How to Get Published – Open Access

How to Get Published – Open Access Opublikowanie badań w czasopiśmie naukowym nie musi być trudne. Eksperci z wydawnictwa Wiley przygotowali krótki webinar przeznaczony specjalnie dla autorów i badaczy, wyjaśniający wszystko, co musisz wiedzieć o publikowaniu w ramach otwartego dostępu. https://www.workcast.com/ControlUsher.aspx?cpak=8855410489378885&pak=8568977564151839

Czytaj więcej »

Warte uwagi

Magazyn Nature

Gorąco zachęcamy do subskrypcji newslettera Nature Briefing magazynu Nature. 

Nature.com