Promotor |
||
Imię i Nazwisko |
Piotr Zapotoczny |
|
Stopień, tytuł naukowy |
Dr hab. inż. |
|
Numer ORCID |
https://orcid.org/ 0000-0003-3051-6940 |
|
Zakład/Katedra/Instytut |
Katedra Inżynierii Systemów |
|
Wydział |
Nauk Technicznych |
|
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie |
||
Tel. |
523 36-16 |
|
|
zap@uwm.edu.pl |
|
Osobista strona www/ Konto w serwisie ResearchGate |
|
|
Dyscyplina naukowa |
Inżynieria Mechaniczna, Technologia żywności i żywienia |
|
Wskaźniki dorobku naukowego |
||
1. Liczba publikacji naukowych WoS/ Scopus: |
39 |
|
2. Liczba cytowań (WoS/Scopus) bez autocytowań: |
711 |
|
3. Indeks Hirscha (WoS/Scopus): |
17 |
|
4. Liczba cytowań (Google Scholar): |
1033 |
|
5. Indeks Hirscha (Google Scholar): |
19 |
|
6. Liczba wypromowanych doktorów: |
0 |
|
7. Liczba doktorantów pod opieką: |
0 |
|
8. Podejmę się opieki nad doktorantem: |
||
a. polskim |
TAK |
|
b. zagranicznym |
NIE |
|
Zainteresowania naukowe |
||
1. Badanie właściwości fizycznych materiałów biologicznych |
||
2. Zastosowanie analizy obrazu do oceny jakości produktów rolno-spożywczych |
||
Tematy badawcze oferowane kandydatom |
||
3. Opracowanie metody identyfikacji składu jakościowego mieszanin ziarnistych z wykorzystaniem systemu wizyjnego |
||
4. Opracowanie technologii suszenia innowacyjnych produktów spożywczych |
||
5. Badanie procesów jednostkowych linii technologicznej do przerobu wybranych frakcji produktów białkowo-tłuszczowych |
||
Fundusze lub specjalny sprzęt potrzebny do realizacji projektu doktorskiego |
||
1. Czy są środki na pokrycie kosztów badań? TAK – środki katedry |
||
2. Czy w Laboratorium/Katedrze dostępna jest infrastruktura i odpowiednie zasoby do obsługi zaplanowanych zadań badawczych? TAK |