Promotor | ||
Imię i Nazwisko | Magdalena Olszewska | |
Stopień, tytuł naukowy | dr hab. | |
Numer ORCID | ||
Zakład/Katedra/Instytut | Katedra Mikrobiologii Przemysłowej i Żywności | |
Wydział | Wydział Nauki o Żywności | |
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie | ||
Tel. | +48 89 523-37-29 | |
Osobista strona www/ Konto w serwisie ResearchGate | ||
Dyscyplina naukowa | technologia żywności i żywienia | |
Wskaźniki dorobku naukowego | ||
1. Liczba publikacji naukowych WoS/ Scopus | 33 | |
2. Liczba cytowań (WoS/Scopus) bez autocytowań | 336 | |
3. Indeks Hirscha (WoS/Scopus) | 10 | |
4. Liczba cytowań (Google Scholar) | 441 | |
5. Indeks Hirscha (Google Scholar) | 12 | |
6. Liczba wypromowanych doktorów | 1 | |
7. Liczba doktorantów pod opieką | 0 | |
8. Podejmę się opieki nad doktorantem | ||
a. | polskim | TAK |
b. | zagranicznym | TAK |
Zainteresowania naukowe lub tematy badawcze oferowane kandydatom | ||
1. Wpływ zabiegów fotodynamicznych na patogeny żywności | ||
2. Wykorzystania surowców roślinnych w zabezpieczeniu jakości żywności minimalnie przetworzonej | ||
3. Biofilmy bakteryjne w zakładach produkcji i przetwarzania żywności | ||
Fundusze lub specjalny sprzęt potrzebny do realizacji projektu doktorskiego | ||
1. Czy są środki na pokrycie kosztów badań? Tak. Finansowanie z projektu przez NCN w ramach konkursu OPUS 23 | ||
2. Czy w Laboratorium/Katedrze dostępna jest infrastruktura i odpowiednie zasoby do obsługi zaplanowanych zadań badawczych? Tak |