Po sukcesie I edycji konferencji Dni Świadomości Żywieniowej, Koło Naukowe Żywienia i Profilaktyki Żywieniowej Wydziału Nauki o Żywności zaprasza w dniach 18-25 kwietnia 2021 r. na platformie MS TEAMS na 2 edycję. Wydarzenie to będzie obejmowało serię wykładów prowadzonych przez pracowników i doktorantów Wydziału Nauki o Żywności, pracowników Wydziałów Lekarskiego i Nauk Ekonomicznych, Szkoły Zdrowia Publicznego w Olsztynie oraz specjalistów z dziedziny żywienia człowieka i dietetyki spoza Uniwersytetu (m.in. z Olsztyńskiej Szkoły Wyższej, Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia).
Wydarzenie dotyczy żywienia człowieka, rozumianego z perspektywy specjalistów różnych dziedzin – technologów, żywieniowców, dietetyków, lekarzy, psychologów. Głównym celem przedsięwzięcia jest poszerzenie świadomości żywieniowej słuchaczy oraz wzajemna wymiana poglądów.
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do wzięcia udziału. Wszystkim słuchaczom zapewniamy certyfikat uczestnictwa!
Zapisy odbywają się na pośrednictwem formularza:
Do zobaczenia!
Aleksandra Purkiewicz – doktorantka Szkoły Doktorskiej UWM w Olsztynie, Przewodnicząca Koła Naukowego Żywienia i Profilaktyki Żywieniowej UWM w Olsztynie